Lokalområdet

Oplevelser i lokalområdet


Amalies B&B ligger 9 km. nord for Sorø, nær landsbyen St. Ebberup og direkte op til skovområdet Store og Lille Bøgeskov, der er ejet af  Sorø Akademi. Området giver gode muligheder for vandre og cykelture ud til Gyrstinge sø ( ca. 5 km.) og den historiske lokalitet Kilden, hvor ca. 1000 baptister blev døbt i 1800-tallet.


I Bjernede ligger Sjællands eneste Rundkirke opført i det 12. århundrede af Ebbe Skjamelsen, som landsbyen St. Ebberup også er opkaldt efter.


Interessant  er også Fjenneslev kirke med de to tårne, usædvanligt for en dansk landsbykirke. Den knytter sig til sagnet om Asser Rig, der blev kaldt i krig mens hans hustru var frugtsommelig. Da han kom hjem, havde hans hustru lade bygge to tårne på kirken til ære for de tvillinger Asser Rig havde skænket hende.

 

Der er mange spændende muligheder for oplevelser i omegnen, og området byder på små stille biveje der er ideelle for en cykeltur.


I nærheden ligger også Gyrstinge Skovkro, der er kendt for sine kroballer med kendte orkestre og sin lækre søndags buffet.


Besøg også Kroagergaards økologiske gårdbutik og mercurialis spændende verden af biodynamiske naturprodukter og planter. (Kun efter aftale).


For de haveinteresserede er Alstedhaven og Akademi-haven med den dejlige beliggenhed ved Sorø sø, et besøg værd.


Fra Amalies B&B kan man ofte følge svæveflyene i luften fra den nærliggende Midtsjællands svæveflyveplads, eller selv kontakte klubben for en aftale om eventuelt en tur i luften.


Mange af seværdighederne kan nemt nås på cykel fra Amalies B&B.Gyrstinge skovkro - søndagsfrokost, 2 km  http://www.skovkro.dk


Bjernede Rundkirke, Bjernede, 4 km

http://www.bjernede-kirke.dk


Midtsjællands Svæveflyveplads, 3 km 

http://www.slaglille.dk


Fulby keramik, 3 km 

http://www.fulby.com


Økologisk gårdbutik Krogagergård, 4km http://www.krogagergard.dk


Mercurialis,  urtemedicin, lægeplanter, biodynamiske grøntsager, hudplejeolier, uld, 1 km 

http://www.mercurialis.dk


Kilden ved Gyrstinge sø

http://www.gyrstinge.dk


Alstedgaardhaven, besøgshave http://www.alstedgaardhaven.dk


Fjenneslev kirke

http://www.fjenneslev-kirke.dk